Dag voor vertrek...
Sinds ons vorige bericht hebben we weer van alles gedaan en meegemaakt, dus voordat we morgen echt vertrekken nog even een laatste berichtje.
Afgelopen vrijdag hebben we ons afscheidsfeestje gegeven in het restaurant van RCN De Flaasbloem. Aangezien Robert niet meer de luxe heeft dat hij ieder moment over de auto van zijn ouders kan beschikken, moest (wederom) de auto van de opa en oma van Marieke geleend worden. Zodra we terug in Nederland zijn zullen we er wel aan moeten geloven en een eigen auto moeten kopen...
In Chaam werden er hapjes ingeslagen, tafelrokken afgehaald en taart gekocht om te trakteren op onze laatste werkdag. Op De Flaasbloem werden alle tafels aan de kant geschoven, want Marieke die zag het wel zitten om 's avonds te gaan dansen. Tot grote opluchting van Robert - die het voorlopig lukt om een dans met Marieke te weigeren met een opmerking als: 'Als we gaan trouwen gaan we wel dansen' - is het die avond nooit van dansen gekomen.
Om het onszelf gemakkelijk te maken hebben we er dit weekend van geprofiteerd dat we voor de personeelsprijs twee chalets voor een weekend konden huren. Één voor de ouders en zussen van Marieke die uit het Noorden des lands komen en één voor de vrienden van Robert die zo verstandig zijn om een biertje niet te combineren met autorijden. Ook wij hebben vrijdag- en zaterdagavond in deze chalets geslapen.
Voordat het feestje echt kon losbarsten hebben we eerst met de ouders en zussen van Marieke in één van de chalets gegeten. Daarna zijn de opa en oma van Marieke opgehaald.
Het feestje zelf was wat ons betreft ook zeer geslaagd. Bijna iedereen die was uitgenodigd is geweest. Zowel oud (familie) sorry voor deze generalisatie en jong (vrienden en vriendinnen) waren uitgenodigd en deze combinatie was eigenlijk heel leuk. Onder het genot van een biertje, wijntje, colaatje en diverse versnaperingen vloog de tijd voorbij. Ook zijn we door iedereen echt te erg verwent met cadeautjes. Soms in de vorm van euro's/ Australische dollars, soms door een nuttig cadeau en in het geval van Yvonne door een enorm origineel cadeau. En hoewel Yvonne tijdens het feestje al bedolven werd onder de complimentjes voor haar cadeau willen wij hierbij nog even zeggen dat we het geweldig vinden wat je in elkaar gezet hebt (ja, zo wordt je nog beroemd). Yvonne had zelf een boek gemaakt met spelregels en borden voor verschillende spellen. Alles, tot en met de letters voor scrabble, had ze zelf gemaakt en helemaal in een Australisch thema gegooid. Zo zitten er zelf bedachte vragen over Australië bij het triviant en kan het zijn dat je zomaar een beurt moet wachten omdat onze fourwheeldrive pech heeft bij het ganzenborden (als dat in het echt maar niet gaat gebeuren). Één ding is zeker: dit cadeau zit al in onze tassen en gaat zeker gebruikt worden.

Wat moeten we nog meer over deze gezellig avond zeggen? Misschien dat mr. Hendriks zo laat kwam dat hij bijna de hond in de pot had gevonden. Tja, je moet iets voor je carrière overhebben hé. Misschien ook nog dat onze ouders elkaar voor de eerste keer ontmoet hebben deze avond. In ieder geval vonden wij het heel erg gezellig en leuk om iedereen zo bij elkaar te zien.
De volgende dag ging de wekker veel te vroeg, of wij waren te laat gaan slapen, dat kan natuurlijk ook... Er moest namelijk schoongemaakt worden. Nee, niet de rotzooi van ons feest. Wel heel de horeca-afdeling (we werken allebei ophet recreatiepark). Het seizoen is ten einde en dat wordt traditioneel afgesloten met een schoonmaakdag waarbij we overdag schoonmaken en 's avonds het seizoen op een gezellige manier afsluiten. Overdag dus hard schoongemaakt en nog wat laatste dingentjes afgesloten/ overgedragen (want we stoppen natuurlijk ook met werken). 's Avonds eerst in het restaurant gezellig met al het horecapersoneel een soort van gegourmet. Hierbij kregen wij een kaart (met inhoud) uitgereikt waarop iedereen een stukje had geschreven. Bedankt dames en heren van de Flaas! Na het eten kon iedereen zijn bowlkunsten vertonen op de bowlingbaan in Breda en daarna hebben we het geheel afgesloten in een kroegje in de stad. Overigens moesten we hier even acclimatiseren. Echt op stap... dat was lang geleden. Help, worden we echt al zo oud??? Maarten zou zich schamen voor ons waarschijnlijk.

Zondag hebben we op het werk (met taart) nog even afscheid genomen van de directeur en het hoofd van de receptie. Zij houden ook wel van een uitstapje naar de andere kant van de wereld, dus dat was nog wel even gezellig. Daarnaast moesten er toch ook vandaag nog wat dingen overgedragen worden op de Flaas, maar dat was ook echt het allerlaatste wat we voor het werk moesten doen. 's Middag hebben we onszelf nog even nuttig gemaakt (met hulp van de mama van Robert) door onze fietsen van Breda naar Alphen te brengen en daar te stallen. Daarna zijn we in Alphen frietjes gaan eten envervolgens bij Corine langs geweest. 's Avonds lagen we uitgeput in bed.
Vandaag en gisteren (maandag en dinsdag) hebben we thuis hard gewerkt. Opruimen, schoonmaken, even in de stad nog de laatste dingentjes kopen, rotzooi weggooien, tassen inpakken, etc. Gisterenavond nog in Alphen bij de ouders van Robert gegeten. Inmiddels is het dinsdag eind van de middag en zijn we er echt bijna helemaal klaar voor. Robert is nog even bij de kapper geweest, Marieke heeft toch besloten om dit niet te doen en haar lange haar te houden. Verder is Marieke nog even bij twee vriendinnetjes geweest om daar afscheid te nemen en nu staan we op het punt om met vrienden van Robert in de stad uit eten te gaan.
Kortom, we hebben straks een drukke week achter de rug.
Morgen worden er thuis nog de laatste dingentjes afgerond en worden we om 13:00 uur opgehaald door de moeder van Robert die ons naar Schiphol gaat brengen. Daar is als het goed is ook de moeder van Marieke aanwezig (tranen gegarandeerd dus) en komen er nog wat vrienden van Marieke langs.
Iedereen heel erg bedankt voor de leuke reacties op de site en per e-mail! We houden jullie op de hoogte!
Liefs Marieke en groetjes Robert ;)
Heeey Robert & Marieke,
Bij deze nogmaal Heel veel plezier! en geniet er lekker van! ik wacht vol spanning op alle verhalen over jullie reis! en verwacht natuurlijk als jullie weer terug zijn nog een uitgebreid verslag op de receptie van de flaas;)
Groetjes Linda!
Ik schaam me ook voor jullie!! Je bent nooit te oud om te stappen!! Als jullie terug zijn EIS ik dat jullie een keertje met mij mee gaan :p
Als het goed is komen Tim en Michel zo hierheen en dan gaan we lekker Amsterdam in om vervolgens richting Skippyhol te gaan om jullie uit te zwaaien (..snif..) Ik ga jullie (vooral Mariek, sorry Robert) enorm missen maar jullie gaan het daar super tof hebben!!!!!
Hele dikke Kus uit de Middellaan (ik hou jullie flat in de gaten!) Kaatje
Heey Robert en Marieke
ik wens jullie echt heeeeeeel veel plezier in Australie en ga er van genieten..
Groetjes Nanda
hee robert en marieke,
Ik wil jullie super veel plezier wensen, en hou jullie in de gaten. Goede reis, en vast en zeker zie ik jullie nog keer op flaas en praten we bij over de reis.
Liefs manon
Heel leuk geschreven, kijk uit naar het volgende verhaal!
Heel veel plezier daar!!
Liefs, Maaike
Jullie hebben zo te lezen een uiterst geslaagd feestje gehad. Ik vind het erg jammer dat ik er niet bij hem kunnen zijn....
Nogmaal heel veel plezier in Australië!
En ben nu al benieuwd naar het volgende verhaal.
Liefs,
Elma
Hallo Marieke, beste Robert,
Aan jou, Robert zal ik me eerst even voorstellen: Ik ben Age Huitema, een van Mariekes 'oude' meesters van de basisschool en nu collega van de moeder van Marieke.
Met veel plezier heb ik jullie berichten gelezen. En met name over het afscheidsfeestje.
Ik heb jullie bij mijn favorieten geplaatst hoor en ik zal jullie volgen op jullie reis.
Geniet ervan, doe voorzichtig en maak er een prachtig avontuur van! (zeg ik ook altijd tegen mijn kinderen)
Enne.......Marieke, je hebt toch wel je tandenborstel meegnomen in die mooie houder?
Groet,
Age
Hai, dat moet idd een drukke week zijn geweest... maar vast ook een hele mooie week!!! Ik hoop dat jullie het afscheid goed doorstaan hebben. Hier is alles top, Vietnam is echt prachtig... nog 1 week genieten.
Heel veel plezier! X Kim
Heej Robert & Marieke,
Als het goed is zijn jullie inmiddels aangekomen aan de kant van de Wereld. Hopelijk hebben jullie een goede reis gehad en zijn jullie nu aan het genieten van jullie eerste dagen daar. Geniet ervan, Veel plezier!!
Groetjes Corine